Fine Taste Good Living
Zalmfilet met verse groente uit de stoomoven en een glas Mooiplaas Classic Chenin Blanc Bush Vines!
De druiven voor deze wijn zijn afkomstig van oude bush vines (losstaande, laaggesnoeide wijnstokken), uit de slechts 2 ha grote Houmoed wijngaard. Vanuit deze wijngaard, gelegen op 280 meter boven zeeniveau, is False Bay te zien. In de avond waait er een verkoelende zeebries door de wijngaarden. Dit alles resulteert in een prachtige goudgele wijn, met in de neus tonen van tropisch fruit en appel.
Deze wijn is prachtig in balans, vol met aroma's van mango en meloen, prettige zuren en een licht mineralige toets. En heerlijk bij onder andere dit gerecht!
Dit heb je nodig:
- 1 fles Mooiplaas Classic Chenin Blanc Bush Vines
- 1 wortel
- 1 broccoli
- 1 bloemkool
- 350 gr spruiten
- 1 snufje zout
- 1 snufje peper
- Circa 450 gr zalmfilet zonder huid
Verwarm de stoomoven voor op 100 graden en zorg ervoor dat de watertank van je stoomoven gevuld is. Was vervolgens alle groentes en snijd deze in stukjes. Plaats de in stukjes gesneden groente in een stoommand (met gaatjes) en plaats deze in de stoomoven. Zorg ervoor dat er een dichte bak onder de stoommand zit voor het opvangen van het vocht. Stoom de groente beetgaar met circa 10-12 minuutjes.
Bak ondertussen de zalm in de koekenpan. Verhit de koekenpan op halfvuur en doe boter of olijfolie in de pan. Smeer ook de zalm in met wat boter of olijfolie en kruid naar smaak (denk aan dille, bieslook, peterselie of tijm). Bak de zalm vervolgens op niet al te hoog vuur een paar minuten. De binnenkant mag een beetje glazig zijn, maar moet wel bijna uit elkaar vallen wanneer je er met een vork inprikt. En serveer op de borden.
Haal vervolgens de groente uit de stoomoven en verdeel ook de groente over de borden.
Ondertussen al een glas Mooiplaas Classic Chenin Blanc Bush Vines ingeschonken? Niet? Lekker doen en eet smakelijk!
Klik hier voor andere gerecht tips!