Fine Taste Good Living
Gevulde pieper van de BBQ met een heerlijk glas Aumérade Style Côtes de Provence Rosé (4pers)
Wie houdt van de Hollandse pot is deze gevulde pieper op de BBQ zeker de moeite waard om te proberen. Lekker voor bij een stuk vlees of juist zonder. Het kan allebei! Uiteraard gaat eten bij ons gepaard met een lekker glas ernaast. Ditmaal raden wij je Aumérade Style Côtes de Provence Rosé aan!
Dit heeft u nodig:
- Fles Aumérade Style Côtes de Provence Rosé
- 4 grote aardappelen
- 1 ui of 3 sjalotjes
- 50 gr spekjes
- Roomkaas
- Knoflook
- Verse bieslook
- Cheddar kaas
- Chilivlokken
- Peper
- BBQ
- Gietijzeren pan of bakpan
- Schaaltje
Voorbereiding
1. Steek de BBQ alvast aan en laat de temperatuur opkomen tot circa 200-220 graden.
2. Verpak de aardappels in aluminiumfolie en leg deze circa 50 tot 60 minuten op de grill. Keer de aardappels zo nu en dan om.
3. Snijd de ui en 2 teentjes knoflook alvast fijn en de cheddar kaas in strookjes.
4. Wanneer de aardappels nog ongeveer 10 minuten te gaan hebben, bak je de spekjes in een gietijzeren pan op het rooster van de BBQ. Heb je geen gietijzeren pan dan kan je de spekjes gewoon in de bakpan in de keuken bakken.
5. Zodra het vet van de spekjes gaat smelten dan doe je hier de gesneden ui en knoflook bij. Bak de spekjes krokant en de ui zacht en glazig.
6. Doe 4 el roomkaas in een schaaltje en meng hier wat verse bieslook, chilivlokken en een snufje peper doorheen.
7. Snijd de aardappels doormidden, maak de inhoud met een vork een beetje los en schep wat roomkaas op de aardappels en doe hier vervolgens de gebakken spekjes op. Strooi er vervolgens verse bieslook en wat strookjes cheddar kaas overheen.
Vul een wijnglas met Aumérade Style Côtes de Provence Rosé en geniet!