Webshop
Exclusief topSlijter
Aanbieding
Pellegrino Traimari Frizzante
Jaarwijn
Bier van de maand
Wijn van de maand
Malt van de maand
Rum van de maand
Van het prachtige mediterrane eiland Sicilië in de Middellandse Zee waar ze zachte winters met weinig regen hebben en zeer hete winderige zomers, komt deze heerlijke lichte sprankelende witte wijn met maar slechts 11% alcohol. Perfect voor op een zonnig terras. De wijn is gemaakt van diverse autochtone Siciliaanse druivenrassen die van kalkrijke en zandige bodems komen. De wijngaarden bevinden zich op een hoogte van 10 tot 150 meter boven zeeniveau in de omgeving van Petrosino en Mazara del Vallo in de provincie Trapani.
De oogst gebeurt in de vroege ochtend in de eerste 10 dagen van augustus. De druiven worden voorzichtig geperst en na persing vindt de eerste vinificatie plaats op lage temperatuur. De tweede vinificatie gebeurt onder druk in RVS tanks en ondergaat hierin een opvoeding van 1 maand waarna het vervolgens wordt gebotteld.
De kleur van de wijn is helder strogeel. In de geur intense en plezierige aanhoudende aroma's van jasmijn, sinaasappelbloesem en citrus. In de mond heerlijk fris mousserend met subtiele smaken van citrus en perzik.
De oogst gebeurt in de vroege ochtend in de eerste 10 dagen van augustus. De druiven worden voorzichtig geperst en na persing vindt de eerste vinificatie plaats op lage temperatuur. De tweede vinificatie gebeurt onder druk in RVS tanks en ondergaat hierin een opvoeding van 1 maand waarna het vervolgens wordt gebotteld.
De kleur van de wijn is helder strogeel. In de geur intense en plezierige aanhoudende aroma's van jasmijn, sinaasappelbloesem en citrus. In de mond heerlijk fris mousserend met subtiele smaken van citrus en perzik.
Sicilië is de 2e wijnbouwregio van Italië. De familie Carlo Pellegrino maakt hier al sinds 1880 marsala (versterkte wijn) en stille wijnen. Daarvoor zijn er in de loop der jaren 3 wijnhuizen gebouwd: de historische kelder midden in de stad Marsala voor het maken van de marsala; het moderne wijnhuis net buiten de stad waar de stille wijnen worden gemaakt, uitgerust met de modernste technieken; en dan nog het wijnhuis op het eilandje Pantelleria, waar de zibibbo-druif (muskaat) wordt gevinifieerd voor de zoete witte wijnen. De wijnen van Sicilië hebben een heel eigen karakter. De invloed van de zee op het klimaat is uiteraard sterk. Het vraagt om druiven die, ondanks de hitte, wijnen met goede zuren kunnen opleveren. In de wijnregio's rondom de stad Marsala groeien al honderden jaren de belangrijkste Siciliaanse druiven: nero d'avola, grillo, inzolia, catarratto en zibibbo. De zibibbo (het arabische woord voor muskaat) wordt vooral gebruikt voor zoete wijnen. De witte grillo, inzolia en caterratto werden van oorsprong gebruikt voor de marsala maar worden nu ook als stille wijn gevinifieerd met een heel goed resultaat. Voor rode wijnen zijn het voornamelijk de nero d'avola en de nerello mascalese. Zowel de rode als de witte druiven laten zich goed blenden met de internationale druivensoorten zoals syrah en chardonnay en worden vaak toegevoegd om de herkenbaarheid voor de consument groter te maken. De mensen zijn er bijzonder gastvrij, ook bij Pellegrino in Marsala wordt u met open armen ontvangen. Men praat er graag over de bijzonderheden van het eiland en de heerlijke keuken. Ze zijn er niet voor niets trots op Siciliaan te zijn.
€ 7,95
Fles
Huidige voorraad: 0
Etiketinformatie
- Land van Herkomst
- Italië
- Inhoud
- 75 CL
- Alcoholpercentage
- 11% vol
- Soort wijn
- Mousserend
- Smaaktype Wijn
- Fruitig & Zacht
- Kleur
- Helder strogeel
- Geur
- Intense en plezierige aanhoudende aroma's van jasmijn, sinaasappelbloesem en citrus.
- Smaak
- In de mond heerlijk fris mousserend met subtiele smaken van citrus en perzik.
- Wijn-spijs
- Aperitief, verse rauwe en gegrilde vis en schaaldieren.
- Serveertip
- 7 - 8 °C
Reviews
Schrijf een reviewEr zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product