Webshop
Exclusief topSlijter
Aanbieding
Dewar's 32Y Double Double Aged
Jaarwijn
Bier van de maand
Wijn van de maand
Malt van de maand
Rum van de maand
Deze uitzonderlijke whisky is gemaakt met behulp van het speciale 'quadruple aging'-proces dat is ontwikkeld door de fenomenale Master Blender, Stephanie MacLeod, die voor het vierde jaar op rij de titel Master Blender van het jaar heeft gekregen van de IWC!
Dewar's is een pionier in het 'dubbele verouderingsproces', waarbij alle melanges in het assortiment een secundaire rust ondergaan in eikenhouten vaten om de smaken te combineren en de blend extra zacht te maken.
Met de nieuwe 'Double Double'-reeks in beperkte oplage is dit proces een kunstvorm geworden, met een 'quadruple aging' of 'double double' verouderingsproces gecreëerd door Dewar's masterblender Stephanie Macleod.
Ten eerste bereiken de malt whisky's hun vereiste leeftijd en worden ze met elkaar gemengd en teruggebracht naar een eikenhouten vat. Hetzelfde gebeurt met de graanwhisky's. Vervolgens worden de twee soorten whisky met elkaar gemengd en teruggebracht naar een eikenhouten vat voor een secundaire dubbele rijpingsperiode. Ten slotte wordt de blend gefinisht in een ex-sherryvat.
Deze 32 jaar oude release is afgewerkt in Pedro Ximénez-vaten, waardoor de whisky "rijke, rijpe strooptonen met een vleugje rokerigheid en een zijdezachte afdronk" krijgt.
Dewar's is een pionier in het 'dubbele verouderingsproces', waarbij alle melanges in het assortiment een secundaire rust ondergaan in eikenhouten vaten om de smaken te combineren en de blend extra zacht te maken.
Met de nieuwe 'Double Double'-reeks in beperkte oplage is dit proces een kunstvorm geworden, met een 'quadruple aging' of 'double double' verouderingsproces gecreëerd door Dewar's masterblender Stephanie Macleod.
Ten eerste bereiken de malt whisky's hun vereiste leeftijd en worden ze met elkaar gemengd en teruggebracht naar een eikenhouten vat. Hetzelfde gebeurt met de graanwhisky's. Vervolgens worden de twee soorten whisky met elkaar gemengd en teruggebracht naar een eikenhouten vat voor een secundaire dubbele rijpingsperiode. Ten slotte wordt de blend gefinisht in een ex-sherryvat.
Deze 32 jaar oude release is afgewerkt in Pedro Ximénez-vaten, waardoor de whisky "rijke, rijpe strooptonen met een vleugje rokerigheid en een zijdezachte afdronk" krijgt.
€ 219,95
Flacon
Huidige voorraad: 1
Etiketinformatie
- Land van Herkomst
- Schotland
- Inhoud
- 50 CL
- Alcoholpercentage
- 46% vol
- Soort whisky
- Blended
- Geur
- Stroperige tonen, rozijnen en dadels, en een klein beetje rokerig, heel subtiel.
- Smaak
- Zeer zachte aanzet met volle smaken van gouden siroop, caramel, rozijnen en dadels, rijp fruit. Een verfijnde rooksmaak van rook die vrijkomt bij het roosteren van kastanjes.
- Afdronk
- Zeer zacht en rijk, stroperig en verfijnd waarbij het rokerig verdwijnt.
Reviews
Schrijf een reviewEr zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product