Webshop
Exclusief topSlijter
Aanbieding
The Balvenie DoubleWood 25 Years Old
Jaarwijn
Bier van de maand
Wijn van de maand
Malt van de maand
Rum van de maand
De oorsprong van de DoubleWood whisky ligt in 1982 toen David Stewart startte met het experimenteren met dubbele rijping van whisky. Hij bracht gerijpte Balvenie whisky over in Oloroso sherry vaten voor een finish van slechts een paar maanden. Dit proces resulteert in een extra laag vol smaak, diepte en complexiteit die met geen andere methode te bereiken is. Het succes van dit baanbrekende werk leidde ertoe dat de distilleerderij in 1983 de Balvenie Classic uitbracht, die vervolgens in 1993 werd omgedoopt tot DoubleWood.
“Toen we in 1993 de eerste DoubleWood lanceerden had ik nooit gedroomd dat we uiteindelijk een 25-jarige variant zouden creëren”, aldus David. “De lancering van deze volwassen variant is voor mij het bewijs van het succes van – en de waardering voor – DoubleWood.”
“Toen we in 1993 de eerste DoubleWood lanceerden had ik nooit gedroomd dat we uiteindelijk een 25-jarige variant zouden creëren”, aldus David. “De lancering van deze volwassen variant is voor mij het bewijs van het succes van – en de waardering voor – DoubleWood.”
The Balvenie DoubleWood Aged 25 Years is jarenlang gerijpt in traditionele Amerikaanse eikenhouten vaten en drie maanden gefinisht in sherryvaten. Dit rijpingsproces heeft geresulteerd in een rijke mix van zoetheid en specerijen. De whisky combineert de kruidige geuren van kruidnagel en kaneel met een smaakpalet waarin fluweelzachte honing en lichtscherpe gember elkaar afwisselen.
De laatste rijping van slechts drie maanden is opvallend vergeleken met de negen maanden die de DoubleWood Aged 12 Years doorbrengt in sherryvaten. Malt master David Stewart legt uit: “De whisky is na 25 jaar rijpen in traditionele Amerikaanse eiken whiskyvaten al voldoende geconstrueerd, waardoor een kortere finishing geoorloofd is.”
De laatste rijping van slechts drie maanden is opvallend vergeleken met de negen maanden die de DoubleWood Aged 12 Years doorbrengt in sherryvaten. Malt master David Stewart legt uit: “De whisky is na 25 jaar rijpen in traditionele Amerikaanse eiken whiskyvaten al voldoende geconstrueerd, waardoor een kortere finishing geoorloofd is.”
€ 549,00
Fles
Huidige voorraad: 0
Etiketinformatie
- Land van Herkomst
- Schotland
- Regio
- Speyside
- Inhoud
- 70 CL
- Alcoholpercentage
- 43% vol
- Soort whisky
- Single Malt
- Smaaktype Whisky
- Vol & Rijk
- Geur
- Kruiden, zoet fruit en antiek leer
- Smaak
- Gesuikerde sinaasappel met honing siroop, gedroogd fruit, zachte kruiden en rijke sherry invloeden
- Afdronk
- Veel sherry invloeden
Reviews
Schrijf een reviewEr zijn nog geen reviews geplaatst voor dit product